Fetihten Kurtuluşa 2 Mart Şöleni

RİDEF Fetihten Kurtuluşa 2 Mart Şöleni

Rize Dernekler Federasyonunun (Ridef) organize ettiği 28 Ağustos 1461’den 2 Mart 1918’e uzanan Rize’nin tarihi yolculuğunu ele alan “Fetihten Kurtuluşa Şehit Ve Gazileri Anma” programı Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Unutulmaz gecenin öncesinde bir yandan Genç RİDEF ekibin geceye davet çalışmaları yapılırken bir yandan da RİDEF Girişimci Kadınlar olarak gelen misafirlere yöresel yemekler ikram edildi. Salona akın eden misafirler Mehteran gösterimiyle karşıladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ’nin “Gençlerle Söyleşi” programıyla başlayan gece Ramazan DEMİRKAN hocanın Kuran Tilaveti, Sema Gösterileri ve İlahi Dinletisiyle devam etti. 

Prof. Dr. Davut HUT Rize’nin Türk tarihindeki yerini ve önemini misafirlere anlattıktan sonra protokol konuşmalarına geçildi. İstanbul Millet Vekili Haydar Ali YILDIZ, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar Kaymakamı Mustafa GÜLER, Ümraniye Kaymakamı Suat DERVİŞOĞLU, RİDEF Kurucu ve Onursal Başkanı Hasan EKŞİ, AK Parti İstanbul İl Teşkilat Başkanı ve RİDEF Onursal Başkanı Celal ERDOĞAN ve Rize Vakfı Başkanı Orhan KEÇELİ geceye konuşmacı olarak katıldı. 

Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Recep ALBAYRAK konuşmasında Fetih ve Kurtuluş temalı bir konuşma yaparak geçtiğimiz bu sancılı süreçte Rizelinin birlik ve beraberliğin öncüsü olması gerektiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra Tiyatrocu Ahmet YENİLMEZ “1915’ten 15 Temmuz’a” adlı Meddah Gösterisinde o dönemde yaşanmış hikâyeler ve öykülerden örnekler sunarak konuklara unutulmaz bir gece yaşattı. Gösteri sonrası ayakta alkışlanan Ahmet YENİLMEZ‘e plaketini Recep ALBAYRAK verdi. Programın sonunda şehit aileleri ve gazilere Türk Bayrağı ve RİDEF geleneksel hediye çantası verildi.

Gecede muhteşem Rize resimleriyle sergi açan ve aynı zamanda 81 ilimizin fotoğraflarını çekip bir kitapta toparlayan Resul ÇELİK’e RİDEF Başkanı Recep ALBAYRAK katkılarından dolayı tebrik ederek plaket takdim etti.

 

 

 


Paylaş


Paylaş