Cumhurbaşkanı Rizelilerle Buluştu

fiogf49gjkf0d

 

İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından organize edilen "Rizeliler Buluşuyor" etkinliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Rizelilerin, birbirine tutunarak var olmasını ve kendi geleneklerini unutmadan yaşadığı yere eklenmesini sağlamak, yerel değerlerle başta yaşadıkları iller olmak üzere Türkiye ve küresel dünyada en iyi yerde yer almalarını sağlamak amacıyla kurulan RİDEF'in düzenlediği "Rizeliler Buluşuyor" etkinliği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki buluşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlemeye bürokratlar, işadamları, STK temsilcileri ve binlerce Rizeli vatandaş geldi. 

Buluşmanın yapıldığı Sinan Erdem Spor Salonu’na "Yeni Türkiye'nin Devlet Başkanı" anonsuyla giriş yapan Erdoğan tribünleri dolduran hemşerilerine çiçek dağıttı. Horon ekibini ilgiyle izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye de çıktı.

Açılış konuşmasıyla salondakileri selamlayan RİDEF Genel Başkanı Erdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanım size başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm Türkiye olarak size minnet borçluyuz. Doğru günlerde, çetin badirelerden geçerek milletçe bu günlere ulaşmamıza vesile oldunuz” diyerek Türkiye’nin son 20 yılına dair olaylarla ilgili hatırlatmalarda bulundu.

“Çocuklarımızın daha nitelikli yetişmesi için çalışıyoruz”

Rize’nin renkli insanları, çay bahçeleri ve ovalarından tüm İstanbul’a selam getirdiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Rize şehri güzellikleriyle hepimize yaşam enerjisi veriyor. Rizeli olmak Türkiye’nin hizmetinde olmaktır. Coğrafyası bu kadar zor olan topraklarda, Rize gibi bir şehir kurabiliyorsak, dünyanın her tarafında şehirlere kurup, medeniyetimizin meşalesiyle aydınlatabiliriz. Rize’den ülkemize akan enerjiyi daha da arttırmak için eğitim nitelik kazandırma çalışmalarına devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha nitelikli yetişmesini sağlamak için çalışmalara başladık ve önce kitap dedik. Kısaca RENK ismini verdiğimiz bu projeye velilerimizin de katılımı ile Rize’de adeta bir kitap bayramı yaşanıyor. Rize’de Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonunu gerçekleştirecek nesiller yetiştireceğimize inanıyoruz ” diye konuştu.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Bakan Kılıç, salonu dolduran tüm Rizelilere teşriflerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

“Rize hep yanımızda oldu”

Bu güzel buluşmaya ve ahde vefa toplantısına iştirak eden tüm Rizelilere ayrı ayrı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdum, ana yurdum Rize ile iftihar ediyorum. Rizeli olmakla iftihar ediyorum. Her fırsatta sıla-i rahim yapmak için Güneysu’ya gidiyor, hemşerilerim ile hasbihal ediyorum. Sizin güveninize ve itimadınıza layık olabilmek benim için mutlulukların en büyüğüdür. Rize millete hizmet yoluna çıktığımızdan beri hep yanımıza oldu. Bilhassa son Cumhurbaşkanlığı seçiminde %81’lik oy oranıyla şahsıma en yüksek desteği veren şehir olarak ilk sırada yer aldı. Böylece Rize tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı çıkarmış oldu. Hem de milletin oyu ile seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı’nı çıkarma ünvanını elde etti. Seçimin hemen ardından Rize’ye giderek teşekkür ettim. Bugün de burada tüm Rizelilere şükranlarımı iletiyorum” derken Rize’nin her zaman yüzünü ak çıkardığını ifade etti.

RİDEF temsileri tarafından tablo ve 7 Bölge 7 İklim Platformu tarafından Türkiye’nin 81 ilinin topraklarından konulmuş Akça Ağacı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edilmesiyle program sona erdi.

 


Paylaş


Paylaş