Rize Rüzgârı 20-24 Eylülde İstanbulda Esecek

Rize Rüzgârı 20-24 Eylül'de İstanbul'da Esecek

Rize Dernekler Federasyonu, bu yıl 10.'sunu düzenleyeceği Rize Günleri 20-24 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilecek. Rize insanının 'samimiyeti' üzerine kurulu konseptte, 2,5 milyon ziyaretçinin katılacağı düşünülen etkinlik için hazırlık yapıyor.

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF), Rize Valiliğinin himayelerinde ve Rize Belediyesinin desteği ile 10. Rize Tanıtım Günleri için çalışmalarını tamamlayarak Rize Valiliğinde bir sunum gerçekleştirdi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığında gerçekleştirilen sunuma Ridef Genel Başkanı Recep Albayrak, 10. Rize Günleri Tanıtım Komisyon Başkanı Irfan Serdar, Ridef Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Belediye Başkan Yardımcısı, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Belde Belediye Başkanları, Kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş; “İstanbul’da yapılan il tanıtım günleri arasında örnek gösterilen Rize ilimizi bu yıl da en iyi şekilde temsil etmek için gerekli hazırlıkları yapacağız. Rize Tanıtım Günlerinde ilimizin sadece mevcut özelliklerini ve güzelliklerini değil, aynı zamanda hedefleri de yer alacaktır.” Dedi.

Cumhurbaşkanımızın katılımı için çalışıyoruz

10. Rize Tanıtım Günleri için önceki yıllara göre daha farklı ve daha zengin bir içerik hazırladıklarını belirten RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak; "Bugüne kadar içerik ve katılım açısından her daim takdir edilen organizasyonlar yaptık ancak bu yıl bir adım daha öteye gitmeyi planlıyoruz. Rize bütün kurum ve kuruluşları ile Eylül 20’de İstanbul’a çıkarma yapacağız inşallah. Rizemizin kültürünü, değerlerini ve gelecek planlarını yansıtacak 10 farklı 3D maket platformunun yanı sıra çocukluğumuzun sembolü tahta arabaları da yarış pistine çıkaracağız.” Dedi.

Cumhurbaşkanımızın Rizeli olması münasebetiyle ülke geneli için sorumluluk sahibi olma gereksinimlerine vurgu yapan Albayrak; “Malum bir 15 Temmuz ihanet kalkışması yaşadık, Allah’a hamd olsun ki bu ihanet kalkışmasını millet olarak “Destan”a çevirdik. Bu yıl ki etkinliğimizde resim sergileri ve “15 Temmuz Destanı” programı ile hem şehitlerimizi hatırlayacak hem de Rizeli şehit ve gazilerimiz için özel oturumlar düzenleyeceğiz.

Ayrıca Yeşilay, RTE Üniversitesi, Rize Ticaret Borsası ve RİDEF olarak “Bırakalım Sigarayı, İçelim Rize Çayı” final programımızı cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapmak için görüşmelere devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sigara karşıtlığını hepimiz biliyoruz. Bu düşünce ile farklı bir sunum ve ilginç içeriklerle hazırlayacağımız bu final programımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın katılarak onurlandırması için temaslarımıza başladık. Bir Rize sevdalısı olan Cumhurbaşkanımızın bu programa katılarak hemşerileri ile hasret gidereceğine inanıyoruz.” Dedi.

 

 

 

 


Paylaş


Paylaş