RİDEF üyesi RİSEDER Desteğiyle Derepazarı Kodlamada Fark Yarattı

RİDEF üyesi RİSEDER Desteğiyle Derepazarı Kodlamada Fark Yarattı

Rize Valisi Sayın Erdoğan BEKTAŞ'ın himayelerinde yürütülmekte olan "Kodla Rize Projesi" kapsamında Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) üyesi RİSEDER desteğiyle ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile işbirliği yapıldı.

"Kodla Rize Projesi"ne  Derepazarı Kaymakamımız Sayın Selçuk KÖKSAL Beyin katılımı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ömer Faruk URSAVAŞ’ın Akademik Danışmanlığında Derepazarı Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer KESKİN, RİSEDER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent AKBULUT Koordinatörlüğünde RİSEDER (Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği) ve BİNOT (Bilişim İnovasyon Topluluğu) İşbirliğiyle "Derepazarı Hayallerini Geleceğe  Kodluyor" faaliyeti gerçekleştirildi. Yapılan çalışmayla öğrenciler desteklenerek kodlamada bilgi ve yeterlilik düzeyleri arttırılmaya çalışıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi bilişim teknolojileri öğretmenliği 3.sınıf öğrencilerinin rehberliğinde bilgisayar programlamaya ve kodlama teknikleri ne meraklı olan öğrencilerle Derepazarı Kodlama Atölyesinde gerçekleştirilen bu faaliyet ile öğrencilerimizin bilgisayar yazılımını yapabilme ve Analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

 

 


Paylaş


Paylaş