Ahmet Misbah Demircanla söyleşi yapıldı

RİDEF-Rize Dernekler Federasyonu ve Genç Ridef ''Zihinlerde Bilgi Gönüllerde Sevgi'' Konferansı Gerçekleştirdi

RİDEF Rize Dernekler Federasyonu Genç Ridef tarafından Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Zihinlerde Bilgi Gönüllerde Sevgi” konferansında Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan’ın kendisinin yazdığı “Bir Sistem Tartışması” adlı kitabı üzerine seminer düzenlendi.

Seminere Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım’da eşlik ettiler.

Seminerde Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan “Yapılmakta olan savaşlar Üretimin Gücü ile Ticaretin Gücü için yapılmaktadır.” dedi.

Demircan konuşmasını şöyle devam etti “Ticaretin %87’si gemiler üzerinden yapılıyor. Ticaret karayoluna dönmeye başlayınca savaşlar çıkmaya başladı. Üretmek ve ürettiğimiz satmak çok önemli. Anadoluyu elinde tutan ticareti elde tutuyor. Elindeki araziyi elde tutmak içinse güçlü bir orduya ihtiyaç var. 1071 Malazgirt Zaferi sonucunda Türkler Anadoluya girmiş oldu. Dünya ticaret yolları üzerine kurulmuştur.

1764 yılında Buharlı makinelerin icadı bir anlamda Osmanlı İmparatorluğunun da çöküşünü hızlandırdı. Ticaret geçiş yollarını elinde bulunduran Osmanlı İmparatorluğu Buharlı gemilerin devreye girmesiyle elinde bulundurduğu Akdeniz’den ve Süveyş Kanallından geçen gemilerin Afrika kıtasını dolaşarak kolaylıkla doğuya ve Çin’e gitmek suretiyle ticaretin yön değiştirdiğini belirtti.

Yeni dönemde imparatorlukların batması, modern devletlerin kurulması dönemi başladı. Devletler şekil değiştirmeye başladı. Sanayi devrimi üretim modellerinin geliştirilmesini sağladı.

1.DÜNYA SAVAŞININ ÇIKIŞ SEBEBİ HİCAZ TREN YOLU
Sultan Abdülhamid Han döneminde sanayileşmeyi ön planda tutacak hamleler yapıldı. Ticareti kaybeden Osmanlı İmparatorluğu yeni bir hamle yaptı. Hamle Hicaz Tren Yolu idi. Osmanlı Tren Yolunu sadece Almanlar ile ortaklık yaparak işe girişti. İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar, Amerikalılar, Yunanlılar sadece deniz yolunu kullanmak istiyorlardı. 1.Dünya Savaşının çıkışına bu olayın sebep olduğuna inanıyorum. 1.Dünya Savaşının galipleri İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar, Amerikalılar ve Yunanlılar. Mağlupları ise Osmanlı İmparatorluğu ve Almanya’dır. Burada en önemli sebep ticarettir.

NESNELERİN İNTERNETİ
Teknoloji makinaları kendi içerisinde girift bir şekilde çalışmaya başladı. Cep telefonumuzda yazdığımız bir yazı masaüstü bilgisayarda aynı anda çıkabiliyor.

İşçiliğin ucuz olması ile birlikte yurtdışı firmaların açmış olduğu fabrikalar neticesinde güç transferi de olmuş oldu. Açılan bu fabrikalardan çok şey öğrenmiş olduk.

GEZİ OLAYLARININ ÇIKIŞ YERİ TİCARET ROTALARIDIR
Türkiye’de yapılan ulaşım yatırımları güzergahı açısından ticaretin yeni güzergahı olmaya adaydır. Ticaret yolu olan yer her zaman refah içerisindedir. Taksim’de çıkan Gezi olaylarının çıkış noktasında durdurulması istenenlere baktığımızda 3.Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gelmekteydi. Büyük güçler, büyük ülkeleri parçalayıp küçük devletler halinde yeni ülkeler yaratma gayretindeler. Büyük güçler aynı zamanda parçaladıkları ve küçülttükleri ülkelere üsler kurarak ticaret yollarını elde tutmak istiyorlar.

DİJİTAL DÜNYA 
Güçler herkesin eline cep telefonu verdi. Dünya küçüldü. Cep telefonu içine girdi. Ticaret bakkaldan markete, marketten avm ye giderken aniden cep telefonuna yöneldi” dedi. 

Bundan sonra Türkiye’de ne yapmalıyız ki stratejilerimizi ileriye götürelim. Hızlı dönüşüm sağlayan dünyada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha hareket etmemizi sağlayacak. Hızlı karar alma mekanizması Türkiye’nin gelişimi için en uygun bir sistem değişikliğidir. Türkiye yaptığı hızlı değişim ve vizyoner ülke olması sebebiyle çıkan savaşlar Türkiye’yi durdurmaya yönelik çalışmalardır.

Türkiye artık kendi ile yarışıyor. Levelleri çok hızlı atlıyoruz. Bu yüzden de Ak Partinin tekrar tek başına gelmesine ihtiyacımız var” dedi.

Ahmet Misbah Demircan'a konuşması sonrasında Ridef Başkanı ve Genç Ridef Başkanı tarafından plaket takdimi yapıldı. Kendi kitaplarının bulunduğu standa gidip kitaplarını imzaladı.

 


Paylaş


Paylaş