Cennet Vatan #ÇUKURCA

Cennet Vatan #ÇUKURCA ...
Bir Vatan Toprağı düşünün 40 senedir Terörden gözünü açamamış. Adı ölümle anılır olmuş. ÇUKURCA denilince irkilir ve gözlerimizi açardık.

Nasıl bir yerdi Çukurca. İnsanları nasıldı. Ne yer ne içerdiler. Onlarda Türkiye Cumhuriyetinin seçkin 82 milyon vatandaşı gıbi aynı haklara sahipler elbette, ama kaçını yaşayıp hayatlarına uyguladılar. Bilinmez..

Taki hizmet sevdalısı bir Kaymakam çıkar da önce HARRAN da şimdi de Hakkari ÇUKURCA da Devletin Şevkatli eli, güler yüzlü temsilcisi olursa, işte olmaz denilen her şey olur.Sokaklarında cıvıl cıvıl çocuk sesi,yaylalarında kuzu ve keçi sesleri,gürül gürül akan ZAP Nehrinin sesi ile İlçenin dört bir yanını aydınlatır, inletir. İşte size anlatmak için kelimelerin yetersiz kaldığı #ÇUKURCA nın hizmetkarı, ilçe halkının sevgilisi Kaymakam Sayın Temel Ayca dan bahsediyorum. Bu satırların daha da çoğunu haykırmak söylemek istiyor insan. İlçenin doğal coğrafi yapısı, hayranlıkla izlediğimiz İsviçre Alplerinde bile yok. Bir metrelik toprağını bile tarımda değerlendirilen Pirinç ekilen, dağ, su ve doğa sporları için adeta cennet olan #Çukurca .

Türkiye bir ilke imza atan Sn Temel Ayca, oteli olmayan #ÇUKURCA da 180 seçkin Fotoğrafçıyı ilçe halkının evlerinde ağırladı.Sorunsuz ve içtenlikle. Halk gençlik merkezi önünde gelen konukları alıp evlerine götürmek için sıraya girdi. Birde evlerde konuk olan dostlardan 5 günlük yaşadıklarını dinleseniz ağlarsınız. Biz büyük bir Milletiz. Bölünmeyiz, parçalanmayız...

Bunu gördüm. Polisi ve Askerinin üstün görev aşkı takdire şayan. İnsanın bir saniye de yüzü asık olmaz mı. Olmaz işte, böyle seçkin bir polis ve asker görev yapıyor ÇUKURCA da. Bunu sağlayan Sn Temel Ayca ve ekibinin yapacaklarını, projelerini bir dinleseniz ayakta alkışlardınız. En basiti ilçeye ilk modern toplu konut projesini kazandırdı. Yakında temelleri de atılacak. ÇUKURCA ya lütfen gidin. Bu kardeşlerimizle, sevginizi, özleminizi paylaşın. HAFTADA BİR KİTAP BİTİREN VE İSTANBUL Türkçesi konuşan Halime yi tanıyın, tandır ekmeğinden yiyin. Halaya girin, 3 gün süren köy düğünlerine katılın. Göreceksiniz biz biriz, bütünüz, bölünmeyiz.

Teşekkürler Sn. Temel Ayca... Artık Google da ÇUKURCA yazınca güzel haberleri görüyoruz başlarda.... #hakkari #çukurca #fotograf #başarı #vatan#temel #ayca
Ömer Şahin - Fotoğrafçı

 

 


Paylaş


Paylaş