İstanbul RİDEF Futbol Turnuvası Görkemli Bir Finalle Sahibini Buldu !

İstanbul RİDEF Futbol Turnuvası Görkemli Bir Finalle Sahibini Buldu !

İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen Geleneksel 4. Futbol Turnuvası finali görkemli bir törenle sona erdi. Bu yıl ki turnuvanın en güzel tarafı etkinliklere Türk futboluna damgasını vurmuş iki efsane futbolcu Şenol Birol ve İlyas Tüfekçi’nin isimlerinin verilmesi ve her alanda başarılı olmuş değerlerimize sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapılmasıydı..

FİNALE İLGİ BÜYÜKTÜ
Turnuvanın final ve ödül törenine AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı Rizeli İsmet Yıldırım, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Eski Milletvekili Metin Külünk, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Yargıtay 9.Ceza Dairesi Başkanı Burhan Karaloğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, RİDEF Onursal Başkanı Celal Erdoğan, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hudut Sahil Sağlık Genel Müdürü Dr. Osman Kan, Ak Parti İstanbul Eski İl Başkanı Selim Temurci, Ümraniyespor’un Rizeli Başkanı Recep Yoğurtçu ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları çok sayıda Rizeli katıldı. Ayrıca Rizespor’un unutulmaz futbolcuları Hasan Vezir, Dursun Kara Mustafa ve İsmail Demirci katılımlarıyla finale renk kattılar.

GÖSTERİ MAÇI BERABERE BİTTİ
Final maçı öncesi yapılan gösteri maçında Türk futbolunun efsane ismi Eski Milli Futbolcu Hasan Vezir ve Yargıtay 9.Ceza Dairesi Başkanı Burhan Karaloğlu takımların teknik sorumluluğunu üslenirken sahaya şu isimler çıktı: Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Eski Milletvekili Metin Külünk, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Eski Futbolcu Bülent Alkılıç - RİDEF Onursal Başkanı Celal Erdoğan, Fatih Sultan Kar, İş Adamı Hasan Tek, Eski Futbolcu İsmail Demirci, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Ak Parti Ataşehir Eski İlçe Başkanı Naim Yağcı, Hudut Sahil Sağlık Genel Müdürü Dr. Osman Kan, Eski Futbolcu Selahattin Allahverdi, Ak Parti İstanbul Eski İl Başkanı Selim Temurci, Eski Futbolcu Şükrü Şanlı, Eski Futbolcu Yahya Yılmaz. Gösteri maçı 7-7 berabere sonuçlandı.

ŞAMPİYON ÜMRANİYE RİZELİLER DERNEĞİ
Oldukça çekişmeli ve renkli geçen final maçında şampiyon normal süre ve uzatmalarından ardından penaltılarla belirlendi. Ümraniye Rizeliler Derneği, Güneysu Derneğini penaltı atışları sonunda 7-6 yenerek şampiyon oldu. Turnuvayı Güneysu Derneği 2., Çayeli Dernekler Federasyonu ÇAYDEF ise 3. oldular.. Genç RİDEF Turnuvası’nda ise İBB Gençlik şampiyon olurken Güneysu Gençlik 2. Kalkandere Gençlik ise 3. Oldular. Turnuvanın Fairplay ödülü Sancaktepe Rizeliler Derneği ve Kartal Rizeliler Derneği’ne verildi. Şampiyon takıma kupasını ve şiltlerini AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı Rizeli İsmet Yıldırım, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Eski Milletvekili Metin Külünk birlikte verdiler.

ALBAYRAK SPOR SEVGİ VE KARDEŞLİKTİR
Bu yıl dördüncüsü düzenledikleri futbol turnuvasını başarıyla tamamladıklarını belirten Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Recep Albayrak, “Geleneksel hale getirdiğimiz futbol turnuvamıza katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu yılki etkinlikte ana temamız vefaydı. Bu yüzden mücadele ettikleri alanda ilimizi en üst noktada temsil eden Şenol Birol ve İlyas Tüfekçi’nin sağlık durumlarına dikkat çekmek istedik. O iki güzel insana Rize şehrinin vefa borcu vardır. Ayrıca Rizespor’a büyük faydaları dokunmuş Hasan Vezir, Dursun Kara Mustafa ve İsmail Demirci’nin finalde bizlerle bir arada olması çok anlamlıydı. Kendilerine ve sporun sevgi ve kardeşlik olduğunu bir kez daha gösteren tüm takımlara teşekkür ediyorum” dedi.

Fatih Sultan Kar


Paylaş


Paylaş