Rize Tanıtım Günleri İstanbul Maltepe

Rize Tanıtım Günleri İstanbul Maltepe'de 16-20 Ekim’de Yapılacak

RİDEF tarafından Rize Valiliğinin desteğiyle gerçekleştirilen 11. Rize Tanıtım Günleri etkinliği 16-20 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Maltepe’de yapılacak. 

İstanbul Maltepe Sahili etkinlik alanında 11.cisi düzenlenecek etkinlik 4 gün sürecek. Maltepe Sahili etkinlik alanında 16-20 Ekim 2019 tarihlerinde yapılacak etkinlikte, kültürel ögeler ve yöresel yiyeceklerin tanıtılacağı stantlarda açılacak.

Vatandaşlar etkinlik alanlarında yapılan tanıtımları ve sunumları izleyebilecek, satılan ürünleri satın alabilecek, etkinlik alanında yapılan konser eğlencelere katılabilecek. 

Rize'deki 11 ilçe ve 22 kurumla kentin özelliklerini ve kültürel değerlerini İstanbul'a taşımayı amaçladıklarını ifade eden RİDEF Başkanı Recep Albayrak; "Rize Tanıtım Günleri'ne, farklı bir heyecanla hazırlandık Bu sene farklı bir çok sloganımız var. Bunlardan biri ise sigara ile mücadeleyi amaçlıyor. Cumhurbaşkanımız hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın sigaraya karşı tutumunu bildiğimiz için bu programa kendisini de özellikle çağırarak burada kendisini hemşerileri ile buluşturmak istiyoruz. Bu organizasyonumuzda sağlıklı yaşam için ‘Kaçkarda Buluşalım Çay'la Sohbet Edelim’ sloganı ile İstanbulluları sağlıklı Türk çayını içmeye davet edeceğiz” diye konuştu. 
Rize'yi tüm yönleriyle tanıtacaklarını belirten Başkan Albayrak; “16- 20 Ekim tarihleri arasında tüm İstanbulluları Maltepe sahil etkinlik alanında yapılacak Rize Günlerinde misafir etmek istiyoruz. Tanıtımlarda Rize turizmini, ilimizin kültürünü ve ekonomisini öne çıkartarak ilimize fayda sağlayacağız.

Yapılan bu etkinliklerin uzun vadede illere katkıları görülmektedir. Özellikle bu tanıtımların ardından bölgemize turist sayısında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Etkinliklerde hedef kitlemiz İstanbul’da yaşayan 15 milyon insandır. Biz evvela ilimizi onlara tanıtırken bunun yanında da İstanbul’da yaklaşık 15-20 milyon turiste de Rize’yi anlatmanın amacındayız. Ziyaretçilere Rize'deki atmacasından ahşap dönme dolabına, şelalelerden kemer köprülere, tahta arabasından Rize evlerine, tulumdan kemençeye birçok özelliklerimizle buluşturacağız.

Misafirler, çayımızı, balımızı, yemek çeşitlerimizi de görme tatma şansına erişecekler. Doğa tutkunları için Rize birçok aktiviteyi içinde barındırıyor. Bunlardan rafting, ofroad’ı İstanbul’a taşıyarak ilgilileri ile buluşturacağız. Projesi devam eden Rize Artvin Havalimanı ve Ovit Tünelinin maketi küçük ölçekli bu etkinliklerde görülebilecek. Fotoğraf sergileri ile Rize şehrini yine bu etkinlik alınan taşıyacağız.

Her gün çok detaylı programlar yapılacak. Etkinliklerin son gününde katılımcılara ‘Kaçkarda Buluşalım Çay'la Sohbet Edelim’ sloganı ile Türk çayını tanıtacağız. Bu programda çay içme yarışmaları, çay sunumu ve ödülü çay demleme yarışması içerisinde yer alacak çeşitli etkinlikler yer alacak” diye konuştu
Rizevizyon.com

 

 


Paylaş


Paylaş