Basın Duyurusu

 

BASIN DUYURUSU 
Seçimle işbaşına gelenlerin,kendisine direkt olarak bağlı olan üst yöneticileri usulüne uygun olarak değiştirmeleri en doğal haklarıdır.

Ancak bunun haricinde orta ve alt düzey yöneticilerin değiştirilmesi ve değiştirilirken mağdur edilmesi, liyakat esasına dayalı olmayan hak,hukuk  ve etik kurallarının hiçe sayılarak yapılan atama ve görevden almalar vicdanları yaralamaktadır.

Çalıştıkları kurumlarda kendilerini ispatlamış, başarılı projelere imza atmış, liyakatlı ve iş odaklı yöneticilerin gerekçe gösterilmeden hemde mağdur edilerek, kanun,mevzuat ve teamullere aykırı bir şekilde görevlerinden alınmalarının toplum nezdinde haklı bir izahının yapılamadığıda bir gerçektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere başka Yerel yönetim ve Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılmış olan veya bundan sonra yapılması mühtemel bu ve buna benzer atama,görevden alma veya işten el çektirmeleri doğru bulmadığımızı, vicdanları yaralayan yanlış uygulamalar olduğunu ve toplum nezdinde asla kabul görmediğini  kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz.

RİDEF Rize Dernekler Federasyonu

 


Paylaş


Paylaş