Taksimde 5.Rize Tanıtım Günleri

 

Taksim'de 5.Rize Tanıtım Günlerine bekliyoruz
08.10.2010

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) genel başkanı Ahmet Yurtman 8 -17 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul Taksim de Rize Tanıtım Günleri organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Rize Dernekler Federasyonu genel başkanı Ahmet Yurtman Rize’yi her konuda tanıtıcı organizasyonu yapacaklarını Rize de ki tüm STK ve devlet kurumları ile birlikte, İstanbul ve çeşitli illerde bulunan Rizeliler dernekleri ile ortaklaşa 8-17 Ekim Tarihleri arasında bu yıl 5 incisini düzenleyecekleri Rize tanıtım günleri organizasyonuna tüm Rizelileri davet ettiklerini söyledi.

Amaçlarının yerel değerlerin unutulmaması olduğunu söyleyen Ahmet Yurtman” İstanbul da 500 bin in üzerinde Rizeli yaşamakta, bu insanlarımız farklı kültürlerle, farklı insanlarla dayanışma içinde yaşıyorlar. Ortak paydamız olan Türkiye Cumhuriyeti ve bayrağımızın huzurlu gölgesinde ortak değerlerimizi birleştirmek istiyoruz. Taksim de yapacağımız organizasyon da oda ve borsalar, iktisadı işletmeler ve tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte bu organizasyonu yapacağız. 9 gün sürecek olan bu organizasyon da kültürel tanıtım, Turizm, folklor etkinlikleri, yöremizde yetişen kültürel ve iktisadı ürünler, bilimsel oturumlar, yerel müzik ve şiir, enstrüman, dil ve edibi alanlarda gerek yerel gerekse diğer unsurlarla ortaklaşa ve yerelden Milliye ortak payda Türkiye idealı ile gösteriler ve sunumlar yapacağız” dedi.

RİDEF Genel Başkanı Medeniyetin hamurunu oluşturan öz değerleri unutturtamamak temel hedefleri olduğunu söyledi.

RİDEF Genel Başkanı Ahmet Yurtman ve Genel Başkan Yrd Sabri Çepni tüm Rizelileri beklediklerini söylediler.

 


Paylaş


Paylaş