Atama

fiogf49gjkf0d

RİDEF Onursal Başkanımız Sayın Ahmet Yurtman TBMM Milletvekilleri Hizmetleri Başkanı olmuştur. Yeni görevinden dolayı Ridef Rize Dernekler Federasyonu olarak Ahmet Yurtman’ı tebrik eder, başarılar dileriz.

Ahmet Yurtman kimdir?
1959 yılında Rize`de doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra hafızlık yaptı. 1980 yılında Rize İmam Hatip Lisesini, 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1985 yılında Üsküdar İmam Hatip Lisesinde başladığı öğretmenliğe, Ümraniye Erkut Soyak Anadolu Lisesi ve İstanbul Anadolu Lisesinde devam etti. Yalova ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı.

Ortaöğretim yıllarında Rize M.T.T.B yönetiminde başladığı sivil toplum çalışmalarına; Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, ÖNDER, TİYEMDER, Rize Eğitim ve Kültür Derneği, RİDEVA, İstanbul Sivil İnisiyatif Grubu, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Sivil İnisiyatif Grubu, Türkiye Platformu, İstanbul Emek Platformu, Türkiye Gönüllü Kuruluşlar Birliği, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığı vb. sivil toplum örgütlerinin çeşitli kademelerinde görev aldı. Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanlığı, Karadeniz İlleri Konfederasyonu- Genel Başkan Yardımcılığı TÜM Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu- Genel Başkan Yardımcılığı görevlerine seçilmiştir. RİDEF olarak, Kardeşlik Projelerine destek olmak amacıyla "Gönül Köprüleri" kurmuş, başta doğu ve güneydoğu bölgelerimiz olmak üzere birçok il de kalabalık heyetlerle ziyaretler düzenlemiş ve orda ki kuruluşlarla ortak etkinlikler düzenlenmesinde öncülük etmiştir. Ahmet Yurtman Şubat 2016 tarihinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başdanışmanı olarak atanmıştır. Ahmet Yurtman, evli ve bir çocuk babasıdır.

 


Paylaş


Paylaş