Üsküdar’da Karadeniz Yöresel Tatlar Ve Kültür Festivali

Üsküdar’da “Karadeniz Yöresel Tatlar Ve Kültür Festivali”

Genel Başkan Recep ALBAYRAK önderliğinde RİDEF Ailesi,yeni Üsküdar belediye binasında Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN ile biraya geldi. Görüşmede öncelikle hayırlı olsun dileklerini ileten ALBAYRAK, RİDEF‘in önünde ki süreçte yapacağı faaliyetlerden bahsetti. Rize Dernekler Federasyonu’nun ve bünyesindeki Üsküdar'da bulunan derneklerinin ortaklığıyla yapılacak olan “Karadeniz Yöresel Tatlar Ve Kültür Festivali” etkinliğinin sunumunu yapan ALBAYRAK, RİDEF in bütün etkinliklerinde olduğu gibi Karadeniz Yöresel Tatlar Ve Kültür Festivali’nin de içerisinde gün gün “Birakalum Sigarayi, İçelum Rize Çayi”, “Ver Bir Ünite Kan, Sağlığını Kazan”, “Al Bir Nefes Rize’den, Kurtul Obeziteden “, “Gönül Köprüsü ve Kardeşlik Buluşmaları” ve “Faslı Muhabbet Ruh-i Ziyafet” etkinliklerinin yapılacağını söyledi.

Projeyi beğendiğini ileten Hilmi TÜRKMEN, böyle bir projede ev sahibi olmak kendilerini onurlandıracağı iletti. Belirlenen tarihlere göre festival 17 Mart Cuma günü başlayıp 26 Mart Pazar günü sona erecek.

RİDEF ‘in 2 Mart Perşembe günü Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenleyeceği “Fetihten Kurtuluşa Şehitleri Anma ve Gazileri Onurlandırma” programının isminin “Fetihten Kurtuluşa” olmasının çok anlamlı olduğunu belirten TÜRKMEN bu anlamlı gecede RİDEF ‘in yanında olacağını belirtti.

Görüşme sonunda RİDEF Ailesi adına Genel Başkan Recep ALBAYRAK, Hilmi TÜRKMEN ‘e “Rize’nin Yüzü” , “Görünen Köyün Kılavuzları” , “RİDEF Fotoğraf Sergisi” ve içerisinde Arapça “vav” harfleri bulunan işlemeli bir gemi hediye etti. Hilmi TÜRKMEN ise Genel Başkan önderliğinde RİDEF ‘e İstanbul’un Minyatürleri isimli sergi kitabı hediye etti.

 


Paylaş


Paylaş