Rizeliler Danışma Toplantısında Buluştu

fiogf49gjkf0d

Rizeliler Danışma Toplantısında Buluştu

Beyoğlu Rizeliler Derneğinin ev sahipliğinde Rizeliler Buluşuyor temasıyla Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Danışma kahvaltılı toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Beyoğlu Kaymakamı Osman EKŞİ, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah DEMİRCAN, Ak Parti İstanbul İl teşkilatlanma Başkanı Celal ERDOĞAN, RİDEF Genel Başkanı Recep ALBAYRAK ve TSTK Genel Başkanı Hasan EKŞİ, Beyoğlu Rizeliler Dernek Başkanı Memiş KIZILKAYA, Rize Vakfı Başkan vekili Mahmut EKŞİ, RİDEF yönetim kurulu, danışma icra kurulu üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve yöneticileri katıldı.

İlk konuşmayı Beyoğlu Rizeliler Dernek Başkanı Memiş KIZILKAYA günün önem ve anlamını ifade eden konuşmayı RİDEF Genel Başkanı Recep ALBAYRAK yaptı.

ALNBAYRAK selamlama konuşması yaptıktan sonra yapılan faaliyetleri dile getirerek, bundan sonraki yapılacak projeleri dile getirerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Başlıca projeler arasında en dikkat çeken projeler arasında RİDEF Genel Merkezinin Beyoğlu’na taşınıp, çok amaçlı sosyal tesisleri hususunda gerekli desteği vereceğine dair Başkan Ahmet Misbah Demircan’dan gerekli söz alındı. Bunun üzerine RİDEF Genel Başkanı Recep ALBAYRAK yapılacak olan RİDEF Genel Merkez binasının isminin Yönetim Kurulu olarak irade ortaya koyularak RİDEF Ali Riza DEMİRCAN Yerleşkesi adının verileceğinin bildirdi.

İkinci proje olan “BİRAKALUM SİGARAYİ İÇELUM RİZE ÇAYİ“ adlı projeyi Beyoğlu’nda düzenlenmesi düşünülen Rize etkinliğinde hayata geçirilmesi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Rize’de Doğa sporlarını, Trekingi, Turizm ve Yaylaları ön plana çıkarmak ve Obeziteye dikkat çekmek amacıyla yapılacak projeler paylaşıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Misbah DEMİRCAN ise yaptığı konuşmada “Birlik ve beraberlikten bahsederek milli irade vurgusu yaptı. Beden ve ruh ilişkisinden hareketle 15 Temmuz’da vatanına sahip çıkan halkın Milletin Lideriyle olan gönül bağının harekete geçmelerinde önemli etken olduğundan bahsetti. Ayrıca RİDEF Genel Merkezinin ve sosyal tesislerinin Beyoğlu’nda yapılması hususunda gerekli desteği vereceğini beyan etti.”

Haber: Rizevizyon Osman Köseoğlu


Paylaş


Paylaş